2. Com tapar la boca a una revista que molesta

Josep Maria Via (i els seus amics) o com tapar la boca a una revista que molesta

No és sorprenent, als poderosos i als que s’han enriquit amb la sanitat pública no els ha agradat molt la recerca de la revista cafeambllet. Els 20.000 euros que suposaria una condemna en defensa de l’honor de Via obligaria a tancar el cafèambllet, la revista que des de fa 8 anys edita Marta i Albano.

La denúncia, el denunciant, l’advocat i els seus amics

Responem a les següent preguntes:

1. – QuÈ es denuncia? · 2. – Qui denúncia? · 3. – Qui es beneficien? · 4. – Qui és l’advocat?

 

1. – El perquè de la denúncia

Per què demanen a la revista cafèambllet? Han donat alguna dada errònia? Han donat dades falses o han presentat documentació falsa? No L’escrit de denúncia presentat és perquè en el títol del vídeo hi ha la paraula “robatori”. Això ha atemptat contra l’honor ‘de Josep Maria Via … (Podeu llegir la demanda aquí)

2. – Qui és el denunciant?

És important saber qui és la persona que vol fer callar la revista cafèambllet amb la seva demanda de 20.000 euros. Qui és l’assessor d’Artur Mas? Josep M ª Via és un vell conegut de la sanitat catalana. Ell es defineix com “una persona destacada” en la creació del sistema sanitari català. Un bon sistema que té la seva part fosca i que, de passada, ha enriquit el senyor Via

 

Com ‘servidor públic’ Via ha estat:

> Impulsor del Pla de Salut de Catalunya · Secretari General de l’Institut Català de Salut · Director de l’Àrea Sanitària del Servei Català de Salut · Secretari de Govern i de Relacions amb el Parlament · Membre del consell d’administració de GISA · Membre del consell de Telecomunicacions · President del Consell d’Administració del Centre Informàtic de la Generalitat · Patró de la Fundació de Gestió de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau · Membre del consell d’Administració de l’Institut d’Assistència Sanitària · President del Consorci Parc de Salut de Barcelona (ACTUAL ) · Membre del Consell Assessor d’Artur Mas en temes sanitaris (ACTUAL)

Alguns detalls de la seva activitat com ‘empresari’

L’escàndol de l’Aliança: El 1999, poc després de fundar la consultoria Gesaworld, Via va tenir milionaris contractes provinents del Govern del qual havia format part.

La cosa va anar així: 1998: Josep Maria Via participa en la creació de la Fundació Barcelona, ​​que reuneix el sector ‘moderat’ de CiU. Aquesta fundació reuneix, entre altres, Antoni Castells.

1999: Josep Maria Via funda Gesaworld

1998-2002: Francesc Homs i Ferret (conseller d’Economia admet haver donat subvencions per 40.000 milions de pessetes a fons perdut a la mútua L’Aliança “sense conèixer els seus comptes (!?)

(Http :/ / elpais.com/diario/2002/04/11/catalunya/1018487251_850215.html)

2001: L’Aliança està sota ‘mesures cautelars’ per crisis en els seus comptes i contracta la consultora Europraxis i paga factures per valor de 109.000 euros. Aquesta empresa consultora va ser fundada per Josep Pujol, fill de Jordi Pujol.

(Http :/ / elpais.com/diario/2002/06/04/espana/1023141616_850215.html)

 2002: El Govern de Jordi Pujol intervé L’Aliança i relleva la directiva i nomena gestors de la seva confiança: Miquel Argenté i Enric Mangas. Qui està al capdavant de l’operació? Francesc Homs, company de Via a la Fundació Barcelona.

http://elpais.com/diario/2004/02/12/catalunya/1076551653_850215.html

2002 (maig): L’empresa Gesaworld de Josep Maria Via rep l’encàrrec de fer un informe sobre la situació. Un encàrrec que suposa desenes de milers d’euros.

 2003: Els administradors nomenats per Homs (agent i Mangas) són acusats de prevaricació, tràfic d’influències i administració deslleial. Segons la denúncia, Mangas i Argenté van cometre tràfic d’influències. Com administradors de L’Aliança van contractar l’empresa Gesaworld SA de Josep Maria Via Segons la denúncia Via va cobrar 781.000 euros per un pla de viabilitat.

2004: La revista El Triangle denuncia que l’empresa de Via es va nodrir de contractes amb la Generalitat en un 90%: “L’evolució dels ingressos ha estat espectacular. El 2001 va facturar al voltant de 900.000 euros i el 2002 el doble, 1,8 milions. Tot o gairebé tot a base de contractes amb l’Administració.

Aquest és només un exemple, un dels molts moments on Josep Maria Via va tenir mà en el negoci sanitari. Si esteu interessats en conèixer més sobre el denunciant, mirin els següents enllaços:

(ATENCIÓ: L’historial del denunciant)

Enlace observatori: http://iac.pangea.org/sanitat/observatori/principal.php?m=543e83748234f7cbab21aa0ade66565f&i=5378

 

 

La revista El Triangle ha dedicat nombroses planes a Josep Maria Via:

http://www.mestransparenciamenysamenaces.org/wp-content/uploads/2012/05/JMV.pdf

 

http://iac.pangea.org/sanitat/observatori/principal.php?m=543e83748234f7cbab21aa0ade66565f&i=5378

  3. – Els amics del denunciant

És casualitat o no?

La revista que vol tancar Josep Maria Via és la que va destapar l’escàndol de Ramon Bagó i les contractacions milionàries que aquest rebia de manera irregular.

La revista que vol tancar Josep Maria Via és la que va fer que Bagó estigui sent investigat per l’Oficina Antifrau.

La revista que vol tancar Josep Maria Via és la que va recollir i difondre el sou de 27.000 euros mensuals de Josep Prat i la seva pertinença a United Surgical Partners.

La revista que vol tancar Josep Maria Via és la que va destapar l’escàndol de la “cadira de copagament” de l’hospital de Blanes.

La revista que vol tancar Josep Maria Via és la que va descobrir que la gerent de l’Hospital de Blanes cobra més que Rajoy.

Serà casualitat o no, però Josep Maria Via té una relació molt estreta amb cadascuna d’aquestes persones. Vegem-ho:

 

Via i Ramón Bagó:

Ramon Bagó ha creat un imperi enorme format per 65 empreses, el Grup Serhs. Molts d’aquests euros provenen directament de les arques públiques.

Exemple 1: Si té pensat en ampliar la família, probablement menjaran el menjar de les empreses de càtering de Bagó, que proveeixen centres sanitaris públics a Catalunya.

Exemple 2: En enviar el seu fill a l’escola pública és molt probable que el menjar del menjador hagi estat l’elaborat per Ramón Bagó i les seves empreses

Exemple 3: Si cansat de tot això, surti en manifestació pacífica per Barcelona i la policia l’envia a presó és probable que el menjar que mengi hagi estat elaborada per Bagó.

Tot això no seria problema si no fos perquè la manera que té Bagó d’aconseguir molts d’aquests contractes de diners públics s’hagi fet incomplint les llei i de manera irregular. Badalona i Mataró són dos exemples. Però hi ha molt més.

Però que té a veure en Via en tot això? Doncs bé: José María Via comparteix consell d’Administració al Consorci de Salut i Social amb Ramon Bagó. Aquest consorci de base pública fundat per Bagó ha estat el que ha adjudicat contractes a Bagó sense complir la llei.

Hi ha relació entre el fet que la revista cafèambllet denunciés les irregularitats de Bagó  i que Via -company de Bagó- intenti tancar la revista?

El setmanari El Triangle ha investigat durant anys la figura de Ramon Bagó. Aquí, un resum molt interessant.

El Triangle investiga Bagó:

http://www.mestransparenciamenysamenaces.org/wp-content/uploads/2012/05/triangle_chc_bagó.pdf

Per veure la informació publicada pel cafèambllet, visitu l’Storify que trobareu aquí.

Via i Josep Prat:

Però la revista denunciada feia referència també a Josep Prat, de qui seguint aquest enllaç podreu trobar molta informació. Una persona amb la qual Josep Maria Via té una relació molt propera ja que tots dos van ser socis de l’empresa Centre Immunològic de Catalunya.

 

 3. – Qui és el seu advocat?

Però no se salva ni l’advocat? Doncs sembla que no, tothom està en el joc. Encara que no surt al vídeo de la revista denunciada, Francesc José María mereixeria un lloc … i ben destacat.

FJM és també un ‘gat vell’ de la sanitat. Ha tocat tots ‘els pals’ de la sanitat catalana. Com es podrà veure, l’advocat de Via també té moltes raons perquè la revista cafèambllet tanqui el bec.

Igual que Via, FJM és company de Ramon Bagó al consell d’Administració de l’empresa pública CSC fundada per Bagó. Però no només això. FJM és l’assessor legal del CSC, el que el posa en un lloc de privilegi en les meses de contractació on Bagó rep contractes milionaris.

Un exemple escandalós (El País):

 

“La gestació i execució del centre il · lustra els regs del conflicte d’interessat en el qual incurs Bagó en suport doble faceta de gestor sanitari i proveïdor de Serveis a hospitals i residències. Quan Badalona va decidir arrencar el projecte, es associat amb el CSC per tirar-lo endavant. Al maig de 2000, ambdues parts van crear una societat en què posteriorment el Consorci FUE perdent pes a través de successives ampliacions de capital subhasta que, quatre anys més tard, l’Ajuntament acaba comprant el CSC suport part.

 

La presència del CSC en la societat que desenvolupa el projecte, sinó embarga, va permetre a Bagó ser present en suport Consell d’Administració. Quan va arribar l’hora de treure a concurs el Servei de cuina-alguna cosa legalment obligació, per la grandària d’un projecte que superava els 10 milions d’euros de pressupost-, la societat Centre Sociosanitari El Carme va recórrer a la mesa de contractació del CSC, Altres Servei que ofereix a suspensió associats. Així, el CSC es va encarregar de redactar les bases, avaluar ofertes i presentar-les al Consell d’Administració.

 

El consell estava presidida per l’alcaldessa de Badalona, ​​la socialista Maite Arqué, tres representants municipals i dos del CSC, entre Ells el mateix Bagó. El secretari, Francesc José María, també ho era del CSC. Segons les actes a què ha gestió Accés EL PAÍS, el gerent de l’hospital municipal (també del CSC) presenta les ofertes de Serhs i d’una segona empresa. Explica que, encara que eren molt semblants tècnicament, la de Serhs era “lleugerament més econòmica”. La votacions del consell, de la qual Bagó es absent per evitar Haver de votar suport pròpia empresa, va ser ràpida. El resultat va ser un gegantí Contracte de 14 anys de durada, vigent: subhasta 2017, que de moment ha reportada a Serhs 7,8 milions d’negoci “

 

 

37 respostes a 2. Com tapar la boca a una revista que molesta

 1. xavi says:

  Hola,
  m’agradaria col·laborar amb vosaltres econòmicament, potser necessitareu els diners, si tthomque us veu fiques d’un a cinc euros en un compte de resistència no podrien pressionar econòmicament.

 2. MG says:

  Estic d’acord amb el comentari anterior. Potser podrieu obrir un compte i aquells que voluntariament volguessim ajudar hi posariem 5 euros. Es una quantitat ben petita que faria que aquests poca-soltes no puguessin fer-vos callar amb tots els seus milions (que ja sabem d’on han sortit)
  MG

 3. joan says:

  M’apunto i compartei-xo els dos comentaris anteriors,
  Els lladres i corruptes , jutjats i ha presso

 4. juan luis torres hontana says:

  Anims, som molts els que pensem igual, si necessiteu diners obriu un compte (A la Caixa no, gràcies) i tots posarem
  No pareu, Que no us aturin.

 5. marc says:

  I tant! Els de Coop57 ja van fer-ho amb la caixa de resistència pels fets del Parlament, i va anar prou bé. Ànims i endavant!

 6. Carmen says:

  ENDAVANT! Estem amb vosaltres! No us deixeu intimidar. Jo també faré una aportació econòmica si obriu um compte. Mil gràcies pel que feu.

 7. Tonet says:

  Ja sabem que els pirates i gent de mala reputació (i bon viure a costa dels demés) estan estesos per tot el món però els que primer hem de fer fora són precisament els del nostre país, que fan més mal directament.
  Fa gairebé un any que m’han d’avisar fer les proves per una segona cataracta i aquests bandarres omplint-se les butxaques il•legalment. La primera ja va ser d’un any sencer.
  Sanitat catalana… qui t’ha vist i qui et veu!
  Doneu compte aviat de la llibreta o compte corrent obert, penso que serem molts indignats que hi col•laborarem de bon grau i amb l’esperança de fer neteja d’aquesta classe social completament podrida.
  I els aires que es donen, valga ’m Déu!

 8. Cris6 says:

  hola vull col·laborar en tot el que sigui per acabar amb aquesta corrupció,està per tot arreu!

 9. Antonio says:

  Comprendo el cabreo de estos elementos ya que le habéis dado donde les duele, se creen impune y no saben que de impunidad nada. Felicidades. Creo que deberéis poner un número de cuenta para hacer las transferencias o ingresos. ¡¡Ánimo!!.

 10. Joordi says:

  No entenc per què “denuncieu” que algú hagi presentat una demanda contra vosaltres. És que esteu en contra que en un estat de dret les persones que se sentin perjudicades puguin acudir a la justícia per tal que un tercer dictamini qui té la raó? Si és cert que vosaltres teniu raó, així quedarà palès, no? De què teniu, por, doncs?

  • asterisc says:

   home, en un cas judicial hi ha una acusació concreta contra unes persones concretes, i aquest cas serà al revés, no es jutjarà aquest senyor per suposada malversació i frau, sinó per defensar el seu honor. Si no hi han proutes proves contra cafeambllet no voldrà dir que l’altre sigui culpable, per aixó s’hauria de fer un nou judici.

  • Carmela says:

   Perdónnnnnnn, de veras aún crees que la “justicia” será justa??? quizá tú y yo vivimos en planetas diferentes porque en el Planeta Tierra- España- Cataluña eso no sucede

 11. Xus says:

  Joordi… Jo no veig en la Laura i l’Albano cap rastre de por !!!
  Només dir-te: ves que el jutje no tingui res a veure amb aquesta colla d’impresentables.

  Estic d’acord amb la caixa de resistència.

  Ànims !

 12. Pepe says:

  Potser podríeu fer una campanya de crowdfunding a goteo.org com es va fer per al 15MpaRato.

  Saluts,
  Pepe

 13. corsario Negro says:

  a este señor abogado, por no llamarlo mercenario, lo conocen bien en el Institut Catala de la Salut. fue su gerente hace poco despues de el han pasado otros dos, pero el segun se dice tubo que salir por la puerta falsa, la pregunta seria Por que?….

  bueno mi granito de arene tambien podeis contar con el 5 €

 14. Montse says:

  Hola amics,

  La segona part de l’informe secreto de la sanidad catalana, avui 22 d’agost, no es pot obrir. Posen els de youtube que “This content is not available in your country due to a defamation complaint” QUINS COLLONS!!! COM PODEN INFLUIR EN YOUTUBE?? (la primera part sí que l’he pogut obrir).

  http://www.cafeambllet.com/press/?p=17271

 15. Toni says:

  Molts anims i no us deixeu atemorí per aquestos corruptes. Ells son els que han de tenir por d’acabar a la pressó.
  Jo tambe us aportaré el meu granet de sorra si us decidiu a obrir un compte.

 16. Policarpito says:

  I tant que ens hem d’independitzar !
  I no només d’espanya, hem de fotre fora a aquesta colla d’una vegada per totes.
  Independents i amb gent d’aquesta calanya a devant malament rai.
  Un malparit ho es independent o no.
  Quin fàstic de politics.
  ( no se pas si ens en sortirem )

 17. anon says:

  ¿ Teneis alguna direccion de correo para privado ?. Saludos y enhorabuena.

 18. Pingback: El que tenim és fàstic | Diari Maresme

 19. Pingback: L’escàndol de la sanitat pública catalana « Des de la Mediterrània

 20. Pingback: La revista Cafè amb Llet, a judici per destapar una trama de corrupció « Internet & social change

 21. Pingback: Spain: Journalists Fined After Revealing Corruption in Catalonia · Global Voices

 22. Pingback: Transcript of Catalan Journalists’ Video Against Their Libel Fine · Global Voices

 23. Pingback: Catalans fight libel fine with YouTube videos

 24. Pingback: Catalans fight libel fine with YouTube videos - Politics Mash

 25. Pingback: Spain: Journalists Fined After Revealing Corruption in Catalonia - Global Voices Advocacy

 26. Pingback: The Washingon Post: Catalans fight libel fine with YouTube videos | (Liwyatan) francesc genové

 27. Pingback: El Watergate Sanitario Catalán « montejbquisiera

 28. Pingback: Cafè amb Llet agra: condemnats per fer preguntes incòmodes? « Internet & social change

 29. Pingback: Spain: Journalists Fined After Revealing Corruption in Catalonia « Internet & social change

 30. Pingback: Spanyolország: Pénzbüntetéssel sújtották a korrupciót leleplező újságírókat Katalóniában · Global Voices Magyarul

 31. Artur Cadena Fernández says:

  Cuand pixo baigi la sanitat meins jubilacions pagaran.
  Estan convertin la sanitat en una merda.

 32. Mª Angeles says:

  Gracias por ser tan valientes en hacer las denuncias.Necesitamos una sociedad mas justay total y tabsparenciay vosotros con éstas denuncias,empezais a realizar una justicia que ha de empezar a irse imponiendo paulatinanmente en nuestra sociedad.

 33. Pedro says:

  Rebentem la bústia del departament de presidència de la Generalitat?

  Demanem-hi si s’està investigant algú per aquest frau o en tenen prou amb organitzar reunions d’alt nivell per tal d’acordar no fer-se mal entre ells.

  https://ovt.gencat.cat/gsitfc/AppJava/generic/conqxsGeneric.do?webFormId=31

 34. Jordi says:

  Es trist que passin aquestes coses a Catalunya. Per sort també tenim gent com vosaltres que lluiteu i no us deixeu intimidar per aquestes màfies polítiques. Si us fa sentir millor, us diré que considereu aquesta denúncia i el que us toqui pagar com una inversió en publicitat. Jo us he conegut gràcies a aquest fet, i ja m’he ocupat de posar al corrent a tots els meus amics i coneguts.

  Gracies per la vostra feina!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>